skip to Main Content

Den Nya Slöjdkulturen #1 Björn Svantesson

Härom dagen strålade Björn och jag samman ännu en gång, denna gång över telefonlina för att höra vad fanken den andra har sig för i dessa konstiga tider. Vi börjar sådär lagom löst, ledigt och svagt lättsinnat; var vi är och vad vi gör, men snubblar snabbt av stigen in på pretentiösa spår om vad slöjd är, kan och borde vara år 2020, knätofsar, och varför jag inte har roligt när jag slöjdar. Det blir alltid så här, jag bjuder på den.

Där borta i staterna och tedrickarland far de istället med ‘the new wood culture’. Härom året apade jag efter och började slänga med termen ‘den nya slöjdkulturen’ och det låter lika pretentiöst idag som 2018. Men det känns alltid som en liten knäpp på näsan att stoppa dit just den hashtaggen. Sen vem jag knäpper på näsan vet jag inte riktigt, den gamla slöjdkulturen?

Min plan för året var, utöver slöjdgalleriet, att fara till mina favvoslöjdisar, dokumentera dem i arbete och deras verkstäder. Skina ett ljus på dem och försöka fånga mötet och samtalet kring varför en håller på. Sen kom pesten.

Lyssna här ovan eller sök efter Frodvuxet på Spotify