skip to Main Content

Krympburksymposium på Sörmlands Museum

Årets burkprojekt börjar lida mot sitt slut, men inte för det burksamarbetet. Härom helgen drog Frej och jag till med krympburksymposium på Sörmlands Museum i Nyköping, ett gött field test för framtida tillställningar.

Planen var från början att hålla låda i Stockholm under en vecka, á la Slöjdgalleriet jag och Niklas Karlsson drog runt med härom året. Det visade sig snabbt att denna plan inte var riktigt tjänligt med detta projekt då det handlade desto mindre om produktion och desto mer om gött snack och att konkretisera en process.

En sak jag och Niklas lärde oss snabbt var att det är en go tanke på pappret att ha en sex dagar lång levande utställning där folk kan drälla förbi bäst de vill och se oss i arbete. I praktiken så blir en ganska slut av att vara en slöjdande apa som förväntas dansa så fort musiken sätter igång. Därmed symposium och ett fastare upplägg, med någorlunda styrda förevisningar.

På lördagseftermiddagen fick vi besök av Sörmlands Täljakademi, ett hågat gäng entusiaster som strålar med jämna mellanrum i slöjdens tecken. Utöver nämnda förevisning fick de sig en tvådelad workshop i att bygga mönster och yta med kniv respektive yxa med Frej respektive mej. Ett koncept vi definitivt kommer bygga vidare på.