skip to Main Content

Skeden, Skålen & Kaffet

Om dryga tre veckor drar det äntligen igång på riktigt, dags att gå från ord vävda av luft och goa intentioner till handling då Frodvuxet Slöjdgalleri intar Designcentrum i Östersund 3-8 Juni, slöjdturnéns första anhalt.

Slöjdturné, det hela låter väldigt konstlat och luddigt när en försöker sätta det i ord. Kardemumman är att jag och Niklas kommer tuta runt, ställa ut en stor drös av hans skedar och mina skålar i syftet att få dem sålda, jobba på plats med yxa och svarvkrok, sätta föremål och tillblivelseprocess i samma sammanhang och helt enkelt försöka hitta bättre sätt att sälja våra handgjorda bruksföremål.

Skeden & Skålen, 3/6 18:00, Designcentrum, Prästgatan 9 Östersund

Det är ingen regelrätt utställning och vi kommer inte hålla någon regelrätt vernissage, men lite pompa och ståt måste en ändå unna sig så i samband med öppningsmåndagen bjuder vi in till visning och snack klockan 18.

Det viktigaste först, Östersunds egen kaffesultan Marcus Izzo kommer stå för förfriskningarna i formen av alkoholfria kaffedrinkar och passar på att prata om sitt kaffehantverk medan vi har munnarna fulla.

Sen hugger Niklas en sked och pratar en skvätt om sitt görande, jag svarvar en skål och pratar om mitt, tillsammans kommer vi försöka frammana någon sorts klarhet i vad Frodvuxet är i våra ögon och varför vi valde att lägga massa krut på en slöjdturné.

Bild från i mars, glada miner, viktigt möte. Niklas Karlsson, Karolina Nätterlund; verksamhetsledare Designcentrum, & Daniel Lundberg.

Fotnot: på lördagen den 8 juni gästas vi av mångslöjdaren Magnus Sundelin, han kommer ha med sig en uppsjö produkter och hålla en snackis om sitt görande och det historiska kontext han jobbar utifrån just nu.