skip to Main Content

Slöjdgalleriet – Tankar & Bilder från Östersund

En bra mjukstart, en lugn och go möjlighet att leka och experimentera, för att se till så svärdet är riktigt vasst när vi styr kosan mot Göteborg i juli. Så gick, var, och känns det med Östersundsveckan nu tryggt i bakfickan.

För vi lägger ju självfallet en hel del krut på att annonsera och få ut ordet att vi kommer husera och spåna ner i de olika städerna. Men en del av vår frågeställning är också hur mycket ordet och intresset sprider sig via den där gamla trumman när vi väl är på plats. Nu är ju inte en vecka lång tid alls för att etablera sig nå vidare, speciellt så i Östersund, som kanske inte riktigt är den sprudlande metropol (jag hoppas) Göteborg och Stockholm är.

Nu har vi en lustig paus mitt i allt, men måndag den 8 juli öppnar vi officiellt i Göteborg, där huserar vi på en go innergård med tillhörande butikslokal i Gathenhielmska kulturreservatet. Samma upplägg, massa slöjd, massa spån, massa kaffe.

I Göteborg utökar vi konceptet ytterligare med kurs för den som redan täljt en del och vill jobba på att förfina sin process – klyva tunt, yxa effektivare, lämna så lite material som möjligt att tälja bort med kniven. Mer information kommer inom strax, när Niklas och jag kommit överens om kursplanen. Här följer en drös bilder från premiärveckan.